torsdag 24 april 2008

Rädda miljön skrota företagen

Det talas en hel del om miljön och om vi ska få bukt med klimatproblemet måste vi göra något NU!!!! Koldioxiden blir allt starkare och till slut har den spätt på klimatet så pass mycket att det inte går längre!!!! När det händer som alla forskare och professorer bland annat Al Gore tycker så har vi ungefär 7 år på oss.

Man kan tycka att 7 år är mycket men fakta är ändå att det tar lång tid att ändra på politiken. Den här regeringen är köpt av företagen så det måste ändå bli en ändring för att man ska lösa problemen.

Det går egentligen inte att förstå varför inte vänster partierna går upp till riksdagen och bara berättar att här är vi. Nu ska vi regera. Folket står bakom socilismen och det har tidigare visats här på bloggen i ett annat inlägg. Det kan finnas praktiska orsaker till att man inte gör det. Som också visats här på bloggen finns det röt ägg i dem egna leden och dessa måste rensas ut innan de släpps in i regeringen och då kanske Mona Sahlin resonerar som så att det lika bra kan vänta till nästa riksdags val som är 2010. Det är långt bort, men vi hinner fortfarande införa socialismen och lösa problemen med ozon skiktet!

Min plan är lika enkel som genial. Vi måste sluta med företagen helt enkelt. Det är företagen som spyr ut gifter och det är företagen som skitar ner och kräver nya motorvägs byggen.

Och vad är det som skitar ner egentligen?

Bilarna är ett stort bekymmer. Och vilka är det som bygger bilarna? Jo FÖRETAGEN!!!!!!!!

Kärnkraften släpper ut massor av gifter och radio aktiva ämnen och vilka är det som vill ha kärnkraften? FÖRETAGEN!!!!!!

Det är FÖRETAGEN som står för över 90% av alla utsläpp och det finns en bra och enkel lösning och det är att vi avskaffar dem!!!!!!!!

Någon kanske tycker att företagen ska finnas för att man kanske känner någon som jobbar i ett företag, men det är inget problem. Vården till exempel är kraftigt under bemannad och behvöer flera anställda. Skolan bheöver fler lärare och psykologer. Man kan tänka sig att man istället för skitiga fabriker hittar på jobb som folk EGENTLIGEN vill ha... T ex att göra någonting i miljön eller att spela musik i band. Man skulel kunna jobba som serie tecknare om man vill det. Det är inte marknaden som ska styra vad FOLKET ska göra!!!!!!1

Någon annan kanske säger att man behöver pengar men det är bara ett exempel på hur DUM högern är!!!!!! Man fattar helt enkelt inte att företagen kostar en fruktansvärt massa pengar!!!! Bara lönerna är flera miljoner och direktörernas bilar och all lyx som de ska ha kostar ju också en massa pengar..... Det är oftast företagen som sitter i lyxiga kontor också och det kostar pengar att bygga hus och ska man bygga hus är det ju bättre att människorna får bo där och inte företagen!!!!!!!

Om vi slutar med att lägga pengarna på företag löser vi alla problem. Miljö problem. Sociala problem. Rättvise problem.

DETTA är vad alla som SÄGER sig är för miljön borde stödja!

3 kommentarer:

Klas sa...

Är detta 100% ironi ?
Definera ett Företag - är det ngn slags abstrakt instans som bara jävlas med alla ?

Får jag fråga vad du äter och vem som ligger bakom din mat ? ngn Bonde kanske ? = ett företag...

Företagen kostar massa pengar !! Bara löner och direktörernas bilar är ju jättemycket.

Ja mycket bättre hade varit att inte betala några löner elelr hur ? Och ingen behöver ju jobba och producera mat osv - för allt bara "finns ju där"

Ovanstående kommentrer vara bara utifall att denna blogg inte är ironi :)

/K

Den Dumma Högern sa...

Den här kommentaren var bara för dum för att vara sann!!!

Är det "företagen" som lagar MATEN!!!???

Nä, det är arbetare som gör! Och arbetare som äter den! Företagen är bara där för att ta ut en mellan skillnad för att tjäna PENGAR!!!

Det kallas för profit och om du inte var så ur bota korkad så kanske du skulle må bra av att läsa lite Karl Marx som det står om allt sånt här!!!

Klas sa...

Jo jag har läst lite ur Marxs skrifter - du kan ju prova Ayn Rand om du vill ?

Ok dom som arbetar på företagen gör maten, men företaget är ansvarigt för tillverkningen.

Och om en bonde är egenföretagare och arbetar - så gör han maten, och ÄR företeaget (lantbruk är ofta enmansföretag), alltså gör företaget maten.

Bara retorik, javisst - men att försöka framställa "företag" som ngt ensidigt idiotiskt är just det - idiotiskt.

Sen om man vill driva sitt företag som ett kooperativ eller som ett vanligt vinstdrivande företag är en annan sak.

F.ö. OM du är emot att företagen gör vinster så kan man gå ihop alla arbetare och skapa ett koperativ. Då får alla i kooperativet bestämma om man skall ta ut vinst eller ej, och gör man vinst så delar man på den.

Men då måste dom som arbetar förstås också dela på förlusten, och tar man inte ut ngn vinst så har man ingen buffert för framtiden och då konkar företaget direkt.

Jäkligt kul att arbeta tex på Volvo när dom gör 900 miljoner i förlust ? Blir ganska mycket för varje arbetare att slanta upp, förutom att man förlorar jobbet...

Men de år dom gör 900 mkr i vinst - då står alla och är avundsjuka ?

Personligen arbetar jag hellre just nu eftersom jag prioriterar säkerhet framför ekonomisk maximering. Skulle jag vilja tjäna så mycket jag bara kunde så hade jag startat ett företag, men jag tycker (med småbarn i familjen) att lite mindre arbetstid och mer ekonomisk säkerhet är att föredra...

Sedan är jag inte ensidgt glad i marknaden heller - kvartalsekonomin som råder nu pga börsspekulationer ger ju helt idiotiska beslut och man sparkar och anställer folk omvartannat för att frisera sina siffror inför aktieägarna till men för dom som jobbar OCH för företagen långsiktigt sett...

/K