fredag 25 april 2008

Högerns korkade lakejer för bort sig igen

Ibland känns det nästan som att det är alldeles för lätt. Högern och dess köpta lakejer ut gör så dåligt motstånd så att de nästan bara hjälper till!!!!!!!

I en kommentar som tydde på att blogg inlägget hade träffat mitt i prick ställde en idiotisk fråga?

Nämligen hur jag trodde att maten kom till bordet och det ska jag tala om!

Först är det en exploaterad arbetare som gräver upp den ur jorden.

En annan stackars utnyttjad under slav liknande förhållanden i tredje värden slaktar ett djur som garanterat har lidit eftersom profit hungern pressat djur hållningen till att vara så EFFEKTIV som möjligt!

När det kommer till affären så är det ARBETARE som packar upp köttet och morötterna och allting annat som man äter till exempel soppa och grönsaker.

Företagen är helt onödiga! Det enda själet till att de finns där är för att de ska göra PROFIT! Det vore mycket bättre om arbetare odlade och framställde maten gemensamt som kamrater utan att bli utbrända för att ge en kapitalist PROFIT och så kapitalisten kan köpa en mercedes till!!!

För det är ARBETARE som äter maten och arbetare som förtjänar maten genom att det är de som så att säga fram ställer den!!!!!!!

Så vad säger du nu "Klas"? Börjar ångra att du inte ställde en bättre fråga va?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Om du tycker att det ska vara så, så föreslår jag att du och dina kamrater slutar sitta framför internet och åker till sydamerika och jobbar på plantagen där, som kamrater!

Anonym sa...

Fattar inte vad det är för konstigt snack om den här bloggen. Visst finns det kanske brister i den stilistiska förmågan, men bloggaren i fråga har ju rätt i sak!

Det måste ju ändå vara det viktigaste.

Frågan är i högsta grad berättigad: Varför ska arbetare som producerar livsmedel och annat till andra arbetare skänka bort merparten till en kapitalist?

Och varför i all världen skulle bloggaren åka till sydamerika och konkurrera om deras jobb, när bloggarens insats så väl behövs i vårt av marknadsekonomin så ofantligt korrumperade land?

Anonym sa...

Bloggaren använder väldigt hårda uttryck och svarar aldrig på frågor utan kontrar bara med att säga att någon är korkad, dum eller liknande...

Sen är det väldigt svårt att separera kapitalister från arbetare. Alla vill tjäna pengar och leva bra. Varförhar vi annars löneförhandlingar? Vidare måste ni fråga er var ni ska få lönen ifrån om inte någon äger eller kontrollerar kapitalet!? Försök har gjorts med storkollektiv och gemensamt ägande, men det fungerar aldrig!

En företagare är inte heller någon ond hemsk människa, utan är en arbetare som arbetat hårt och lyckats genom att ta egna initiativ. Om jag arbetar hårt och sedan anställer någon som då får lön av mig, varför ska jag då också avsäga mig bestämmanderätten...?

Hur ser ni föresten på enmansföretag? är dessa människor också hemska människor?

Bloggaren borde åka till Sydamerika, för att den snackar om att alla ska vara kamrater och leva och arbeta i absolut likhet och rättvisa. Att bloggaren bara sitter här och klagar hjälper inte direkt de fattiga arbetarna i Sydamerika, vilket handel däremot gör. Utan marknadsekonomin och fri handel skulle vi idag ha mångt fler konflikter och ohållbar merkantilism.

Inget i denna blogg har verklighetsförankring och därför känns det verkligen som satir!

Anonym sa...

jååååå tiiiiker att alla båååååra kan våååååra vääääner och spriiiiiida tjäääääääärleeeeek till aaaaaaaallaaa...

Klas sa...

Jag säger att du kringått hela min argumentation - förstås !

Återigen:
Bonde = arbetare = egen företagare = kapitalist = företag.

Tag bort företaget = bonden = ingen mat
Vad säger du nu då !!?

Först är det en arbetare som gräver upp den ur jorden. - Nej först är det någon som har sått tex potatiesen, och dessförinnan är det någon som har köpt frön för pengar.

"En annan stackars utnyttjad under slav liknande förhållanden i tredje värden slaktar ett djur som garanterat har lidit eftersom profit hungern pressat djur hållningen till att vara så EFFEKTIV som möjligt!"
Eller så fraktar man djuren från ett välhållet jordbruk i tredje världen (dvs Sverige under en socialistisk regering) till slaktaren som så humant det nu går slaktar dom.

"När det kommer till affären så är det ARBETARE som packar upp köttet och morötterna och allting annat som man äter till exempel soppa och grönsaker." - Japp

"Företagen är helt onödiga! Det enda själet till att de finns där är för att de ska göra PROFIT! Det vore mycket bättre om arbetare odlade och framställde maten gemensamt som kamrater utan att bli utbrända för att ge en kapitalist PROFIT och så kapitalisten kan köpa en mercedes till!!!"
Men GÖR DET DÅ !!
Det finns ju ingen som hindrar dig från att starta ett jordbruk och inte sälja produkterna på marknaden uatn använda dessa i ett kollektiv !!
*Javisst ja - du behöver startkapital för att köpa mark och utsäde... Javisst jag det är svårt att vara helt självförsörjande du behöver kapital för underhåll av tex maskiner, el, osv

Hmm - hur löser vi nu det där utan att kollektivet skall sälja produkterna med vinst...

/K